AFI Europe, grupul israelian care deține birourile AFI Park , a fost cumpărat de grupul Saidoff, comercianți de diamante

14 noiembrie 2017 08:28

Grupul Saidoff a ajuns la o înţelegere finală pentru preluarea grupului de firme Africa-Israel Investments la o sumă de 510 mil. euro, potrivit unor surse apropiate tranzacţiei, citate de Capital.ro.

O condiţie a tranzacției este delistarea de la Bursa din Tel Aviv a Africa-Israel Investments. De asemenea, miliardarul Lev Leviev, principalul acţionar al companiei, va rămâne doar cu subsidiara grupului din Rusia, adică AFI Development, listată acum la Londra. Totuşi, acţiunile Africa Israel Properties, care controlează şi activităţile grupului din România, vor continua să fie tranzacţionate la Bursa din Tel Aviv.

Africa-Israel datorează peste 680 mil. euro deţinătorilor obligaţiunilor sale şi este în stare de insolvenţă, potrivit presei israeliene. Din acest motiv, la începutul acestui an, creditorii companiei au început să caute soluţii pentru vânzarea companiei. Printre investitorii interesaţi de preluarea grupului se numără şi Globalworth, firmă fondată în România de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas. Creditorii Africa-Israel nu au acceptat propunerea Globalworth, care era interesată doar de activele din Europa ale grupului, adică partea valoroasă, spune sursa Capital.

 

Distribuiți articolul

Etichete:

Scrie un comentariu