Transilvania Broker, locul 3 in brokerajul de asigurari, se listeaza la BVB tintind o capitalizare de 8 milioane de euro

23 octombrie 2017 12:24

Primul broker de asigurari care se listeaza la Bursa de Valori Bucuresti este Transilvania Broker, locul 3 in piata de profil, cu un volum al primelor intermediate de 360 milioane de RON si o cifra de afaceri de 62 milioane de RON in 2016.

 

  • Oferta de 625.000 actiuni, reprezentand 25% din capital, la pret maxim de 15,5 RON/actiune

Actionarii companiei, la acest moment, sunt: dl. Gabriel Login, Director Executiv, cu 60% din actiuni, respectiv dl. Dan Niculae, Director General, cu 40% din actiuni.

Ei pun in vanzare 15%, respectiv 10% din actiuni, rezultand o oferta totala de 25% din actiunile detinute. Investitorii vor putea subscrie in intervalul 24 octombrie –  2 noiembrie 2017 (8 zile lucratoare), la un pret cuprins intre 12 – 15,5 RON/actiune.

Investitorii care subscriu in primele doua zile vor beneficia de un discount de 7% fata de pretul final al ofertei, iar cei care subscriu in zilele 3-5 ale ofertei vor beneficia de un discount de 3%. Daca subscrierile vor depasi de doua ori volumul oferit, vanzatorii impreuna cu intermediarul pot decide inchiderea anticipata a ofertei.

Oferta va avea o valoare maxima de 9.687.500 RON daca actiunile vor fi subscrise la pretul maxim, ceea ce ar evalua intreaga capitalizare a companiei la 38,75 milioane RON.

 

  • Crestere cu 12% a veniturilor, respectiv cu 25% a volumului de prime intermediate in 2016

Transilvania Broker a realizat venituri de 62,5 milioane RON in 2016, in crestere cu aproape 12% fata de anul anterior, in timp ce volumul primelor intermediate a ajuns la 360 milioane de RON (+25% fata de 2015). Cresterea mai lenta a veniturilor s-a produs pe fondul reducerii comisionului mediu de intermediere.

Date financiare si proiectii conform informatiilor comunicate de companie (sursa aici)

  • Indicatori de analiza calculati la pretul maxim de 15,5 RON/actiune:

– raportul P/E calculat pe profitul 2016 este 10,8, iar cel calculat pe profitul estimat pentru anul in curs este 13

– Transilvania Broker a anuntat ca va distribui anual minim 80% din profit sub forma de dividende. Sumele pe 2016 inca nu au fost distribuite, urmand a fi decise si alocate dupa ce compania se va lista la bursa. Randamentul dividendului brut estimat pentru 2017, presupunand 80% rata de distribuire, ar fi de 6,1%

 

(*) – pe baza estimarilor de profit ale companiei, considerand pretul maxim de subscriere si o ipoteza de 80% alocare dividende din profit

 

Mai multe detalii privind structura ofertei si Prospectul se pot gasi pe site-ul Transilvania Broker

 

 

Distribuiți articolul

Etichete:

Scrie un comentariu


Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
×
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
FIŞIERE COOKIE NECESARE
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
Afisează modulele cookie necesare
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos nu doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
Afisează modulele cookie necesare
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
Afisează modulele cookie necesare
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră.