HR & DEZVOLTARE PERSONALA, Human Resources

Invata CUM sa Inveti – Ce nu afli de scoala. Conferinta si Workshop – 16 mai 2015, intre speakeri Acad. Prof. Dr. Solomon Marcus

InvataCumSaInveti_Conferinta_16mai2015

 


Speakeri de top, academicieni, profesori care antrenează genii, psihologi, profesori, părinţi, studenţi precum şi reprezentanţi ai presei se întâlnesc la Bucureşti, în cadrul Conferinţei şi Workshop-ului educaţional „Învaţă CUM să Înveţi”. Evenimentul va avea loc pe data de 16 mai a.c., pentru a discuta modalităţile concrete prin care poţi deveni mai performant, învăţa mai uşor şi depăşi obstacolele aduse de noua societate informaţională.

 

Evenimentul a apărut în contextul în care copii şi adulţi deopotrivă sunt nevoiţi să asimileze un volum din ce în ce mai mare de informaţie pentru a deveni competitivi, în condiţiile în care şcoala eşuează în a le oferi principalele instrumente de a învăţa, de a-şi organiza procesul învăţării, stabili obiective concrete şi deprinde modalităţi de a le realiza. De aceea, vor fi invitaţi specialişti, familiarizaţi şi cu alte sisteme educaţionale, care vor împărtăşi participanţilor modalităţi de a asimila și utiliza cunoştinţele  la scara întregii societăți, într-o manieră creativ-inovativă, competența de a învăța să înveți şi obișnuințe de gândire, acordând tinerilor participanţi consiliere în alegerea corectă a carierei.

 

’Educația nu înseamnă frustrare, note, penalizare, corijențe, repetenție, obediență, înjosire, asumarea unor frustrări sociale de genul: ”Păi, și ce poți să faci? Asta e!.”
Instruirea înseamnă aptitudini, încurajare, bucurie, zâmbet, pas cu pas, metodă adecvată, domeniu adecvat persoanei, mentorat şi consiliere. Instruirea nu înseamnă: evaluarea unidirecțională (doar a elevului); (nota reprezintă un calificativ ce reflectă rezultatul acțiunilor tuturor factorilor implicați); instruirea nu înseamnă aroganță, profesori greu de mulțumit, examene care să hotărască, în locul elevului, ce școală să urmeze, presiunea studiilor ”la fără taxă” – presiune care face din obediență un atribut’’ 
a declarat unul dintre speakerii prezenţi la eveniment, Lect. Univ. dr. Petru Ionescu-Caibulea.

 

Conferinţa va aborda subiecte legate de  educaţia care trebuie adaptată la noile realităţi sociale şi înţelegerea problemelor profunde ale educaţiei, identificarea şi dezvoltarea abilităţilor native ale noii generaţii, noi metode de învăţare prin stimularea cunoaşterii şi creativităţii, dar şi subiecte legate de faptul căa şti cum să înveţi reprezintă o competență formată din cunoștințe, capacități și atitudini.Participanţii vor afla şi despre identificarea căilor de dezvoltare profesională corespunzătoare individului în societatea modernă, dar şi despre schimbarea paradigmei Educaţiei, ca Proiect de Ţară.

Speakerii Conferintei:

– Acad. Prof. Dr. Solomon Marcus

– Dr. Ing. Mat. Marian Stas – MPA

– Dr. Ing. Florin Munteanu

– Cercetator Stiintific Nicoleta Bercu

– Lector Univ. Dr. Petru Ionescu – Caibulea

– Psiholog Sabina Dumitrescu

Conferinţa va fi urmată de trei workshop-uri intensive pe teme despre cum alegi corect cariera potrivită – pentru tine / pentru copilul tău, educația nocivă, dar şi despre creativitate şi învăţare şi rolul emoţiilor în procesul de învăţare.

Evenimentul se adresează părinţilor, studenţilor, profesorilor, adulţilor implicaţi în procesul de dezvoltare personală şi de învăţare continuă pe parcursul vieţii, precum şi oricăror alte persoane interesate.

 

Află mai multe detalii despre speakeri, tematică, program şi condiţii de participare accesând: www.concordcom.ro.

 

Evenimentul este organizat de Concord Communication cu sprijinul partenerilor: Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri,Pro Design Innovations şi Universitatea Româno-Americană. Intre Partenerii media: didactic.ro, suntparinte.ro, olimpiade.ro, intuitex.ro si EconomicZoom.ro.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.