Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) 2017

Loading Map....

Data/Ora
02/06/2017 - 11/06/2017
Întreaga zi

Locatia
Cluj-Napoca

Categorie


TIFF are loc anul acesta între 2 și 11 iunie, în mai multe spații și cinematografe din oraș, dar și din afara sa. Biletele pot fi cumpărate și direct de pe mobil, prin intermediul aplicației TIFF2017.Peste 200 de filme din 53 de țări vor putea fi vizionate anul acesta la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), al cărui invitat special este actorul francez Alain Delon.

Marea noutate a ediției din acest an este InfiniTIFF, un program dedicat inovației și experimentelor care va fi inaugurat în clădirea fostei Case de Modă din Cluj-Napoca. Aici vor fi prezentate o serie de filme VR (Virtual Reality), cinema interactiv, proiecții de filme din era Zoutube, alese de vloggeri cunoscuți, ateliere de creare a unor experiențe VR și o instalație unică, aducă în avanpremieră mondială la TIFF — Doom Room și accesibilă doar persoanelor peste 18 ani.

Printre evenimentele special pregătite pentru această ediție a TIFF sunt proiecția filmului Moartea obosită, capodopera lui Fritz Lang, în Bierica Romano-Catolică, la a cărei orgă va cânta, pe parcursul filmului, Thierry Escaich, animația Lotte, mon amour sau clasicul film regizat de Buster Keaton, The General, acompaniat live de muzica originală a celor de la Trio Diallele.

Detalii aici