Festivalul de conferinţe Humanitas „Despre lumea în care trăim”

Loading Map....

Data/Ora
24/02/2018 - 28/02/2018
Întreaga zi

Locatia
Ateneul Roman

Categorie


Fundația Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu“, Editura Humanitas și Fundația ARCCA anunță prima ediție a seriei de conferințe Despre lumea în care trăim, un festival de conferințe și dialoguri culturale și științifice pe teme de actualitate, susținute de specialiști importanți și oameni de cultură de prestigiu, care va avea loc la Ateneul Român în perioada 24 februarie –28 februarie.

Între 24 și 28 februarie vor urca pe scena Ateneului Român pe E.S. Hans Klemm, ambasador al Statelor Unite în România, pe Th iérry Wolton, scriitor și istoric francez, celebrul autor al impozantei Histoire mondiale du communisme , pe Oliver Jens Schmitt, profesor de istorie sud-est europeană la Universitatea din Viena, pe Martin S. Martin, cu o lungă carieră de cardiolog la Fundeni, apoi în Statele Unite, pe Victor Ieronim Stoichiță, reputat critic și istoric al artelor, numit recent titular al Catedrei europene la Collège de France, pe Cristian Presură, cercetător Philips Research Eindhoven în Olanda.

Fiecare va susține o conferință de o oră, urmată de un dialog cu câte o personalitate din România: Corina Șuteu, Andrei Pleșu, Horia-Roman Patapievici, Vlad Zografi , Marian Voicu, Gabriel Liiceanu.

Evenimentul va marca totodată aniversarea celor 150 de ani de la înființarea Filarmonicii Române și Centenarul României.

Detalii aici