Dezbaterea Smart City 2018-2020 Iași

Loading Map....

Data/Ora
23/03/2018
Întreaga zi

Locatia
Palatul Culturii - Iași

Categorie


Concord Communication impreuna cu Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri – FNTM si GoodNews.Info.ro vor organiza pe data de 23 martie, la Iasi, Dezbaterea Smart City 2018-2020, ocazie cu care reprezentanti ai oraselor din zona de Nord Est si ai altor orase din tara care vor dori sa impartaseasca din experienta lor vor discuta despre soluții de iluminat inteligent, eficientizarea consumului, smart metering, managementul deșeurilor, siguranță, servicii pentru cetățeni si multe altele.
Primarul Municipiului Iasi, dl. Mihai Chirica, va fi prezent la eveniment impreuna cu echipa sa de experti: Catalin Boghiu,Director General Directia Generala Tehnica si de Dezvoltare,  Gabriela Badarau, Sef Serviciu Achizitii Publice, Gheorghe Ionita, sef Birou Zona Metropolitana Iasi, Elena Farca, Sef Serviciu Relatii Internationale, Adriana Spataru, Sef Birou Directia Democratie Participativa Locala, Adina Stoleru, Sef Birou Diaspora.
Teme de discuție
  • Dezbatere pe temele prezentate despre nevoia orașelor de e- ticheting,  eliminarea congestiei și a noxelor, reducerea consumurilor, carsharing, ridesharing, parcare inteligentă, mașini electrice și alte instrumente pentru dezvoltarea unui eco-sistem de mobilitate inteligentă. Cum satisfacem nevoia orașelor de mobilitate și care este eficiența investițiilor în sisteme inteligente?
  • Dezbatere pe soluții de iluminat inteligent, eficientizarea consumului, smart metering, managementul deșeurilor, siguranță, servicii pentru cetățeni. Cum putem face să avem utilități inteligente și eficiente?
  •  Dezbatere pe teme privind introducerea catalogului electronic și a tehnologiilor smart în educație și managementul administrației și informațiilor. Cum trebuie acționat pentru adoptarea rapidă a tehnologiilor? etc

Speakeri

  • Marius Bostan – fost Ministru al Comunicațiilor și pentru Tehnologiei Informației, inițiator al Dezbaterii Naționale Smart City și Alba Iulia Smart City
  • Mihai Chirica  – Primarul Municipiului Iași
  • Keynote speaker: Radu Dragomir, CEO UrbanScope Bucharest –  Orașe Active – Soluții integrate de mobilitate urbană
  • Dragos Nedelea, Business Development Manager, Telekom
  • Smart bike sharing si mobilitate urbana – Andrei Botescu, fondator Atelierele Pegas
  • Nicolaie Moldovan – City Manager Alba Iulia etc

Detalii aici